SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltMarkering av Krystallnatten i kveld

Markering av Krystallnatten i kveld

Det er 80 år siden Krystallnatten, natten 9. til 10. november i 1938. Det markeres i Kulturkirken Skåre i kveld.

Sissel Levin fra Jødisk museum i Oslo er hovedtaler på markeringen.

-Vi er flere menigheter på Haugalandet som har gått sammen for å få dette møtet i stand, sier Dagfinn Våge i arrangementskomitéen.

Navnet Krystallnatten henspiller på glasskårene som lå i i gatene etter at vindusrutene i flere tusen jødisk-eide butikker ble knust i Tyskland og Østerrike. 91 jøder ble drept og over 1400 synagoger, bedehus og forsamlingssteder ble rasert, ifølge Store norske leksikon. Voldshandlingene ble iverksatt av den nazistiske tyske regjeringen.

Markeringen i kveld skal handle om det jødiske folk i Norge i dag

-Historien, hvordan vilkårene er i dag, jødeforfølgelse, hets og mobbing i dag, og tiltak. Det er vår form for minnemarkering. Husk, Krystallnatten var jo starten på jødeforfølgelsen, som hadde pågått lenge. Både ideologisk, ute i gatene og med mobbing. Å se slike signaler i samfunnet på et tidlig tidspunkt er viktig for å gjøre at det ikke skal få en oppblomstring, sier Geir Toskedal i arrangementskomitéen.

Hør mer om arrangementet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no