SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Man blir ikke raskere brun ved å droppe solkremen

– Man blir ikke raskere brun ved å droppe solkremen

Ta vare på huden i påskesola. Farmasøyt og politiker Sveinung Stensland advarer ikke mot «den store, stygge og farlige sola», men mot konsekvensene av å ikke smøre seg med solkrem. Vi nordmenn får denne advarselen år etter år, men er likevel helt i toppsjiktet på hud- og føflekkreftstatistikken.

– Sånn er det jo med mange ting. Det er jo kø utenfor Vinmonopolet selv om vi får høre at det er farlig å drikke. Jeg tror mange rett og slett tenker at dette med sol og skadene den kan påføre huden bare er tull og vas, sier Stensland.

Men tull og vas er det definitivt ikke, ifølge Stensland, som selv fikk oppleve at huden falt av etter en dag i sola på Feøy uten solkrem. Den historien forteller høyrepolitikeren i Dagbladet i dag, selv om han modererer det tabloide budskapet i saken noe overfor Radio 102.

Stensland bekrefter at de som feirer påske på fjellet skal være ekstra påpasselige.

– Det er flere faktorer som gjør at strålingen er vesentlig sterkere på fjellet enn her nede ved sjøkanten. Blant annet er det slik at når alt rundt deg er hvitt, så reflekteres enda mer av sollyset opp på deg. Dessuten skal heldiggrisene på fjellet passe på å bruke solbriller, så de ikke blir snøblinde, sier Stensland.

Selv sløyer han hyse på Feøy i påsken, med solkremen påsmurt.

– En skal være nøye med å smøre seg, og smøre seg ofte. Mange tror at man blir raskere brun om man dropper solkremen, men det er direkte feil.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no