SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Jahn Teigen skulle jo aldri dø

– Jahn Teigen skulle jo aldri dø

– Han sa alltid «Einar» eller bare «Haugesund» når han så meg. Og hver gang han var i Haugesund dro han opp den gangen trommisen i bandet hans fikk ei ølflaske i hodet i Vangen, minnes Einar Inge Larsen, tidligere innehaver av Mackkjelleren i Haugesund.

Larsen ble kjent med Teigen etter å ha møtt ham første gang midt på 70-tallet. Når Radio 102 ringer og spør om han kan tenke seg å dele noen ord om Teigens bortgang, har han akkurat hørt nyheten. Det er med grøtete stemme han takker ja til å minnes artisten på radioen.

Larsen var på vei til Sverige, og hadde nettopp landet på Gardermoen tirsdag morgen, da han hørte noen andre på flyplassen snakke om at Jahn Teigen var død.

– Jeg tenkte at det ikke kunne stemme. Men så slo jeg på telefonen og så nyheten der. Jeg var i kjempehumør fordi jeg skulle ut på tur, men da gikk jeg fra hundre til minus to. Jahn Teigen skulle jo aldri dø.

 

Ble tilbudt haik til skolen etter sen konsert

Første gang han møtte Jahn Teigen var på en konsert med Popol Vuh i Kongsvinger i 1976.

– Da pratet jeg mye med ham, og så ble vi litt forsinket tilbake til internatet. Da tilbød Teigen oss haik, slik at han kunne ta kjeften fordi det var de som hadde  begynt å spille for sent. Fra første gang man traff ham så var han positiv, og ga deg positive vibber. Han var rett og slett koselig, sier Larsen.

 

Besøkte «Macken»

Siden den gang visste Teigen hvem Larsen var, og kalte ham altså enten «Einar» eller «Haugesund» når de møttes. Teigen har også vært på besøk hos Larsen på Mackkjelleren i Haugesund.

– Han var der en gang etter et show, men han fikk jo ikke fred. En annen gang havnet vi på backstage-fest i en garasje med ham. Da hadde han med seg hele bandet og var rundt og preiket med alle, og tok seg god tid. Teigen var en person som passet på alle, tok seg tid til folk og ga av seg selv til folk han møtte.

 

– Ingen større

Larsen klarer ikke å plukke ut et konkret høydepunkt fra alt Jahn Teigen har gjort eller gitt ut gjennom sin lange karriere. Hvis han må velge seg en låt, blir det «Optimist.» Han er uansett klar på at vi aldri kommer til å få oppleve en større artist her i Norge i fremtiden.

– Aldri. Det er ingen som kommer til å nå ham opp til knærne. Det er helt sikkert.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no