SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltSiri Lill Mannes i brannherjede Australia: – Hjerteskjærende

Siri Lill Mannes i brannherjede Australia: – Hjerteskjærende

Siri Lill Mannes fra Karmøy har tilbragt de siste ukene i Australia, der både mennesker, dyr og vegetasjon dør som følge av de omfattende brannene som herjer.

– Det som gjør sterkest inntrykk akkurat nå er at brannene har krevd så mange menneskeliv. Det tallet stiger dag for dag, den siste jeg hørte om var en frivillig brannmann på 69 år som døde i sitt bidrag for å hjelpe til, sier Mannes.

 

– Hjerteskjærende bilder og mye røyk

I tillegg til at menneskeliv har gått tapt, anslås det også at over 1,2 milliarder dyr har dødd som følge av brannene.

– Det er hjerteskjærende bilder som går verden rundt av koalaer som søker til mennesker for å få hjelp og vann. Samtidig går jo livet sin gang, men det man merker er røyken. Du både ser og kjenner røyken, og diskusjonen her borte går nå på hvilke skader røyken kan gjøre over tid.

Har du gått til anskaffelse av munnbind for å beskytte deg mot røyken?

– Jeg har ikke gjort det og det føles ikke nødvendig, synes jeg. Men jeg ser mange går med munnbind, spesielt asiater som kanskje har erfaring med dårlig luftkvalitet fra byene de kommer fra, sier Mannes.

 

Måtte legge om reiseruta

Siri Lill Mannes studerte i Australia for en del år siden, og er i landet blant annet for å besøke gamle kjente fra studietiden. Samtidig jobber hun med ferdigstillelsen av sin nye bok, som hun skriver i forbindelse med sitt kommunikasjonssfirma SpeakLab.

– Brannene har preget oppholdet på den måten at vi har måttet legge om reiseruta litt for å komme utenom de mest utsatte områdene. Istedet for å kjøre bil opp langs kysten har vi valgt å fly, sier Mannes.

 

Frykter tordenstormer og lynnedslag

Været kan være en viktig faktor for å få bukt med de dramatiske brannene. Nå håper alle at regnvær skal bidra til slukkingen.

– Her i New South Wales har brannvesenet gått ut og sagt at dette er jul, bryllup og bursdag på en gang når de ser på værmeldingene, for det er meldt en god del regn i tiden som kommer. De områdene som er verst rammet er Victoria og New South Wales, og her har det kommet en del regn også den siste tiden. Utfordringen er at tørken har vært så langvarig og intens, og temperaturene så høye, at det skal mye vann til. Men nå kommer det tordenstormer, og da er frykten lynnedslag som kan utløse nye branner, sier Mannes.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no