SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltKommunelegen om farsdagsfeiring: – Det enkle svaret er nok «nei»

Kommunelegen om farsdagsfeiring: – Det enkle svaret er nok «nei»

Men så enkelt er det jo selvsagt ikke.

Eldre, voksne og barn fra samme familie, men fordelt på tre eller fire husstander. Kan de med trygghet og god samvittighet samles til farsdagsfeiring på søndag?

– Det enkle svaret på det er nok «nei», sier kommuneoverlege Jostein Helgeland i Haugesund, uten at det betyr at ingen skal kunne markere farsdagen. Det må imidlertid vurderes nøye, i lys av gjeldende restriksjoner fra myndighetene.

– Det er jo lov, men man må vurdere hvilken fare man utsetter seg selv og andre for, sier Helgeland.

Selv kommuneoverlegen sliter med å tolke og forstå hva som til enhver tid gjelder. Han råder folk flest til å lese seg opp på helsenorge.no og fhi.no.

Ifølge Helgeland må han selv lese råd, anbefalinger, påbud og lovforskrifter opp og ned flere ganger for å kommunisere sine budskap ut til befolkningen i kommunen.

Han har ingen problemer med å se paradokset i at man nå oppfordres til å møte færrest mulig personer, samtidig som det arrangeres både prog- og rockfestival, SILK og Den Store Kinodagen i helga.

– Det koker stort sett ned til at den enkelte må bruke sin egen fornuft og samvittighet for å ta de riktige valgene.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no