SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltDyrebeskyttelsen om katteavl: – Hål i håve!

Dyrebeskyttelsen om katteavl: – Hål i håve!

Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland går hardt ut mot katteavl og kattehandel på nett. Søndag arrangerer lokallaget egen adopsjonsdag i Haugesund.

De trodde de nådde toppen i fjor, men har til nå i år opplevd en økning på 30 prosent i antall eierløse katter som trenger nye hjem.

– Vi har til nå i år hatt inne over 160 kattunger i fosterhjem. Voksne katter og andre dyr kommer i tillegg, sier leder Elisabeth Ellingsen.

Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland har ingen økonomisk støtte fra noen av kommunene i distriktet, og lever stort sett på medlemsavgifter og grasrotmidler. Nå er Ellingsen ansatt i en 50 prosent stilling, både for å klare å ta unna henvendelser, men også for å prøve å skaffe penger til driften.

Nå håper hun at folk heller vil betale de 1500 kronene det koster å adoptere en katt fra Dyrebeskyttelsen, i stedet for å skaffe seg katt gratis på for eksempel Finn.no.

– Det er flere grunner til det. For det første har alle våre katter fått helsesjekk, med vaksiner og ormekur, og de er chippet og kastrerte. For det andre lar man være å støtte de som driver med avl av katter. For det tredje kan vi hjelpe flere katter dersom vi får adoptert bort de som opptar fosterhjemsplassene vi disponerer, sier Ellingsen.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no