SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltKan en spise kjøtt til middag og se hunden i øynene etterpå?

Kan en spise kjøtt til middag og se hunden i øynene etterpå?

– Nja, sier haugesunder Thomas Halleland, som nå har tatt det drastiske valget å gå fra å være kjøtteter til veganer. Det innebærer at han ikke bare må unngå å spise kjøtt. Han kan heller ikke spise noe som har animalske produkter i seg, som for eksempel melk og egg.

Fisketurene er det også slutt på. Og om det blåser kaldt i vinter? Ull kommer fra sauen, og kan på ingen måte bidra til å holde Halleland varm heretter. Rart, sier du?

– Noen vil nok kalle meg for helt sprø, men grunnen til at vi slakter dyr er i stor grad at matretter med kjøtt smaker litt bedre enn matretter uten kjøtt. Det betyr at vi setter våre egne smaksløker høyere enn et dyreliv. Jeg har tenkt mye over dette, og for meg er det merkelig. Vi kan gremmes over at de spiser hund i kina, likevel går vi rett hjem og spiser bacon, argumenterer Halleland.

Og nettopp å argumentere, det er noe Halleland nå er åpen for å gjøre mye framover. Han forventer både med- og motdebattanter når han gjennom en video på Facebook er åpen om sitt valg og bakgrunnen for det.

– Jeg syns vi bør snakke om det. Jeg skal tåle alt som kommer av kritikk, vitsing og «egling» om at jeg nå er blitt veganer.

Ekstra spesielt er det kanskje å gjøre denne livsendringen rett før desember måned. Pinnekjøtt, ribbe, medisterpølser, lutefisk er gjerne det mange setter høyest med hele høytiden. Thomas Halleland kommer til å foreslå en vegansk julaften, men forventer å bli avvist av familien på akkurat det.

– I så fall skal jeg medbringe min egen nøttesteik. Det finnes masse veganske produkter på markedet. Jeg vet ikke hvordan det kommer til å gå, men jeg ser for meg at det skal gå greit. Jeg forventer ikke at noen skal legge til rette for meg, men jeg forventer at folk sier sin ærlige mening. Som NRK-journalist lager jeg saker som gjør at andre må tåle litt pepper. Det fortjener også jeg å kjenne litt på, sier Halleland.

Det veganske Thomas-toget går nå. Hopper du ombord?

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no