SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltHaugaland jubler for toårig IKT-utdanning

Haugaland jubler for toårig IKT-utdanning

IKT-servicefag har lenge vært ettårig studieløp. I dag kom beskjeden om at det fra 2020 blir en toårig yrkesfaglig utdanning under tittelen IKT og medieproduksjon.

Rune Karlsen og Arne Håland ved Haugaland videregående skole fulgte godt med da strukturen for de yrkesfaglige utdanningsprogrammene ble lagt frem av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i dag.

-Vi har tradisjonelt vært et ettårig studieløp på IT-fag. Det er egentlig litt for kort frist i dag til å bli ekspert i IT. Arbeidsplassene der ut forventer jo både kompetanse og kvalitet når elevene kommer ut. Vi har hele tiden jobbet mot denne dagen her at det skal være et toårig-løp, sier Karlsen.

Stortingsrepresentant for Høyre, Aleksander Stokkebø, roser skolen for jobben de har gjort med å melde tydelig fra om behovet. -De har vært gode til å forklare behovet og vise etterspørselen og de har hatt gode argumenter til fordel for å opprette et toårig løp. Det er klart at vi har lyttet til det. Det har vært veldig avgjørende når vi skulle lande på det endelig utfallet, sier han.

Kunnskapsdepartementet har tidligere foreslått å legge VG2-løpet til IKT-servicefag under elektrofagene. Det har de nå altså gått bort fra. IKT blir  styrket i eget utdanningsprogram, heter det i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no