SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltHummertyveri: – Tragisk, simpelt, lavmål!

Hummertyveri: – Tragisk, simpelt, lavmål!

Andreas Dunkley i Friluftsrådet Vest er ikke nådig i sin beskrivelse av de som drar rundt og stjeler hummer fra andres teiner. Dette skjer langs hele kysten, også her på Haugalandet.

Dunkley fortviler over den delen av befolkningen som ikke skjønner, eller ikke bryr seg om, forskjellen på «mitt og ditt.»

– Det er jo helt tragisk. Jeg fisker hummer selv og har vært forskånet mot dette, men jeg hører jo om tilfeller mange steder på Haugalandet og i Sunnhordland. Når man investerer masse tid og penger og drar forventningsfullt ut for å trekke, gjerne med guttungen med, og finner teina åpnet og tømt. De som gjør dette; Det er bare direkte simpelt og på et lavmålsnivå. For det er helt umulig å gardere seg mot, sier en engasjert Dunkley.

Han har hørt om mange tilfeller av tyveri, men foreløpig ikke hørt om noen som er tatt. Selv er han usikker på hvordan han hadde reagert om han hadde tatt noen på fersken.

– Der tok du meg litt på senga. Jeg vet ikke helt, men jeg tror jeg ville prøvd å ta det helt piano og gitt klar beskjed om at dette syns jeg ingenting om. Så ville jeg politianmeldt vedkommende.

Radio 102 har i kjølvannet av intervjuet med Dunkley fått meldinger fra flere som er engasjerte i denne saken.

En innringer fra Sveio kunne fortelle at han fisket hummer i mange år i området Ryvarden/Mølstrevåg, men at problemet med tyveri ble så stort at han nå har gitt opp hele greia.

En annen skriver til oss på Facebook at han opplever tyveri og skadeverk på teiner året rundt i Hervikfjorden, ikke bare i hummersesongen. Også krabbeteiner blir raidet og skåret opp med kniv. Ifølge ham så hjelper det heller ikke å stripse igjen teinene, for stripsen kappes bare av.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no