SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltHele familien korona-isolert: – Viktig med åpenhet om smitten

Hele familien korona-isolert: – Viktig med åpenhet om smitten

Daglig leder Tiril Fjeld i Haugaland Næringspark fikk påvist smitte av koronavirus i kjølvannet av Haugalandskonferansen. I to uker har hele familien vært isolert. Alle har hatt symptomer, bortsett fra yngstemann på 12 år.

Fjeld fikk kjenne Covid-19 spesielt sterkt på kroppen.

– Jeg fikk veldig sterke symptomer. Det satt i brystet og i halsen, og jeg ble liggende til sengs i flere dager med smerter i kroppen, både i hodet, i ryggen og i lungene. De andre i familien fikk mildere symptomer med feber og hodeverk, sier Fjeld.

 

Fikk symptomene noen dager etter Haugalandskonferansen

Hun begynte å kjenne på symptomene mandagen etter Haugalandskonferansen 6. mars, dro hjem fra jobb med feber på tirsdagen. Fjeld var raskt ute med å ta barna ut av skolen, før regjeringen valgte å stenge både skoler og barnehager. Noen dager etter at hun hadde kontaktet lege ble hun oppringt da det første smittetilfellet på Haugalandskonferansen ble avdekket. Da hun omsider fikk testet seg for koronasmitte og fikk det positive prøvesvaret, ble hun mest redd for å ha smittet de rundt seg som tilhører risikogrupper.

– Jeg har som et helt vanlig, friskt menneske kjent viruset rive og slite i kroppen, og da ønsker jeg ikke at noen som er svakere skal bli smittet. Derfor mener jeg det nå er svært viktig at vi alle går i flokk og hører på helsemyndighetene, sier Fjeld.

 

Viktig å være åpen

Tiril Fjeld fikk påvist koronavirus som en av de aller første på Haugalandet. Smittevernlegen i Haugesund var tidlig ute med å «frikjenne» både konferansedeltakeren som først fikk påvist smitte, og arrangørene av Haugalandskonferansen som tok alle forholdsregler.

Fjeld mener det er viktig å ikke gjøre dette til noe stort og skummelt, og at man ikke skal føle seg uglesett om man får påvist viruset.

– Det er derfor vi velger å snakke om dette. Vi har diskutert det i familien, vi har to ungdommer hjemme og vi har funnet ut at vi må jo være åpne om dette. Halve Norge kommer jo til å bli smittet av dette. Det kan skje hvem som helst, og en kan bli smittet hvor som helst. Det er det som er så skummelt, og det er derfor det er så viktig å høre på helsemyndighetene og følge reglene de setter opp.

 

Fortsatt i isolasjon

Hele familien har vært isolert i to uker, og ser ikke slutten på det helt enda.

– Vi venter på første dagen uten å kjenne symptomer, og derfra går det vel rundt sju dager til før vi kan bevege oss ut. De fleste i familien har jo vært i karantene nå, men vi har mange gode venner rundt oss som har hjulpet med handling. Vi er godt forsynte, sier Fjeld.

 

 

PS: Bildet av Tiril Fjeld i dette innslaget er tatt i forbindelse med et tidligere besøk på Radio 102. For å prøve å begrense koronasmitte, intervjuer foregår nå alle intervjuer over telefon.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no