SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltHaugaland videregående forbereder seg på å ta imot elever igjen

Haugaland videregående forbereder seg på å ta imot elever igjen

Mandag, 27. april, åpner skolene og SFO for 1.-4.trinn og noen grupper yrkesfagelever. På Haugaland videregående skole er de i full gang med planleggingen før de skal ta imot elever som går Vg2 og Vg3 på yrkesfag.

Regjeringen opplyser på egen nettside at grunnen til at også elever i videregående som tar Vg3 yrkesfaglig løp i skolen og yrkesfagelever i Vg2 er prioritert i tillegg til de minste elevene, er at disse elevene ikke har utstyr hjemme til å få den praktiske opplæringen de trenger til å få fagbrev.

 

Mye å ha klart til mandag

I går kom korona-veiledere for skolene. De ansatte på Haugaland videregående skole har tatt fatt på arbeidet med å sette seg inn i det.

-Det er viktig for oss at både elever og ansatte skal føle seg trygge. Det er lagt opp til ganske strenge hygienetiltak som vi må oppfylle, og vi må også tenke organisering. Både antall elever per gruppe, når de skal komme på skolen, når de skal ha pauser, hvilke områder de skal få oppholde seg på, hvilken inngang de bruker, hvilken opplæring vi skal gi i forhold til smittevern. Det er veldig mye å ta stilling til og utarbeide retningslinjer for. Selv om du har nasjonale retningslinjer må du jo tilpasse de til skolen og få de ut til elever og ansatte, sier  rektor Solveig Rossebø Kaldstad.

Hun sier at de vil ha informasjonen til elevene klar på fredag.

 

God plass til elevene

Selv om det er mye som nå skal gjøres klart før de kan ønske noen av elevene velkommen tilbake på mandag, er hun sikker på at det er gjennomførbart.

-Ja, absolutt. Vi er jo en veldig stor skole med 850 elever til vanlig og det er langt færre enn halvparten som skal inn. Det betyr jo for eksempel at elever som går andreåret også kan disponere verkstedene som førsteårselevene våre har. Vi har god plass til å fordele elevene på, så det tenker jeg at skal gå veldig fint hos oss, sier hun.

 

Roser ansatte og elever

Rektoren roser elever og ansatte for innsatsen de har lagt ned siden restriksjonene fra myndighetene kom.

-Det har vært en veldig spesiell situasjon. Vi savner hverandre tror jeg, både elever, lærerre og vi i skoleledelsen. Når det er sagt, så er jeg utrolig imponert over både det ansatte, og ikke minst elevene, har gjort og hvordan de har omstilt seg alla sammen. Vi har tatt et kvantesprang i forhold til digital kompetanseheving, sier Rossebø Kaldstad.

 

Hør hele intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no