SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltFrakter sverdet «Augvaldsbaune» fra Avaldsnes til Oslo

Frakter sverdet «Augvaldsbaune» fra Avaldsnes til Oslo

Denne uken åpner The Viking Planet i Oslo. For å markere dette, skal Per Estein Prøys-Røhjell besøke flere steder med vikinghistorisk tilknytning på strekningen Avaldsnes – Oslo på hesteryggen.

Første etappe i stuntet starter klokken 11 i dag på vikinggården på Bukkøy. Premiérefesten er i Oslo på torsdag, før den offisielle åpningen på fredag. Da skal sverdet være på plass i hovedstaden.

-Vi må jo til Avaldsnes der Harald Hårfagre, og mange konger før ham, har hatt sitt hovedsete. Der skal vi få overlevert sverdet Augvaldsbaune. Det skal vi motta fra en etterkommer etter kong Augvald på Avaldsnes, forteller Prøys-Røhjell, som har fått oppdraget om å frakte sverdet som skal kutte snoren på opplevelsessenteret.

Tidligere i år var rundt 80 lokale statister med da vikingfilmen til utstillingen til senteret ble spilt inn på Haugalandet. Filmen er blant hovedattraksjonene på utstillingen, og er spilt inn blant annet på Haugalandet og Tjøme-området.

–Senterets kombinasjon av tradisjon og innovasjon gjør The Viking Planet nyskapende i verdenssammenheng, både i reiselivs- og underholdningsindustrien. Vi vil sørge for at publikum får en unik opplevelse og at de samtidig lærer om vikinghistorien på en underholdende måte, sier Rasmus Ramstad, administrerende direktør i The Viking Planet i en pressemelding.

På veien mot hovedstaden skal Prøys-Røhjell innom flere steder. Da skal han sette seg på hesteryggen og besøke steder med historisk tilknytning til vikingtiden.

-Vi skal ri innover Åkrafjorden. Der kommer vi til å ta bilder på flotte steder, selvfølgelig. Videre skal vi til Seljord, før vi skal til Kongsberg og Drammen. Vi skal være med på den store åpningen i Oslo, der vi skal ri i en parade gjennom Karl Johansgate, forteller han.

Prøys-Røhjell deltok nylig i World jousting Championship i Australia. Utstyrt med ridder-rustning og historisk lanse tok han seg til en 5. plass. Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no