SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltEn rådmann i spagaten

En rådmann i spagaten

Sigurd Eikje trives som rådmann og liker dårlig når noen kaller jobben hans en «uriaspost.» Han mener tvert imot at jobben som rådmann er noe av det mest spennende man kan ha.

– Det er allsidig, en har et svært bredt ansvarsområde og ansvar for mange ansatte i kommunen. Vi pleier å spøke litt oss rådmenn imellom at vi går i spagaten nesten hver eneste dag.

Eikje sitter som rådmann i Karmøy kommune ut februar. Så venter en mars måned der han stort sett skal ha fri, før han 1. april tiltrer som rådmann i Tysvær kommune.

Hva sier du hvis Fjord Motorpark plutselig flyttes fra Karmøy til Tysvær?

– Hehe! Det vet jeg helt ærlig ikke, men jeg tror ikke det blir aktuelt, humrer Eikje.

Grunnen til at vi spør er at Fjord Motorpark-saken nå nylig ble sendt til Fylkesmannen for avgjørelse, etter å ha vært en verkebyll for både politikere og administrasjon i Karmøy kommune i flere år.

– Det er nok ikke den viktigste saken jeg har jobbet med, men kanskje den største og mest kompliserte. Fjord Motorpark har slitt på både politikerne og administrasjonen, og ikke minst innbyggerne på grunneiersiden. Det er en sak som har alt. Men nå ble det fattet et vedtak i mandagens kommunestyremøte som gjør at saken går til Fylkesmannen, som skal vurdere det juridiske i det.

Trusselen med at eiendomsskatt på verk og bruk kan falle vekk er en trussel som vil følge Eikje fra Karmøy til Tysvær. I all hovedsak er det sviktende inntekter fra Kårstø som bekymrer Tysvær. I Karmøy er det Hydro.

– Det vil bety rundt 30 millioner i reduserte inntekter fra Hydro, og enda mer fra Kårstø for Tysværs del. Nå foreligger det Stortingsvedtak om en overgangsordning, uten at vi kan si at ordningen er fredet. Fremover blir det viktig å se på driften i kommunene for best mulig å dekke opp for de inntektene som eventuelt ikke kommer lenger, sier Eikje.

Hva gjør du i din friperiode i mars?

– Jeg skal rydde på loftet hjemme.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no