SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltEgon lanserer egen punktskriftmeny

Egon lanserer egen punktskriftmeny

4. januar er FNs internasjonale dag for punktskrift. I den anledning lanserer alle Egon-restauranter i Norge en egen meny med punktskrift, eller blindeskrift, som gjør at blinde og svaksynte slipper å få menyen lest opp for seg.

– Vi fikk en henvendelse fra Norges Blindeforbund Ungdom om dette nå i høst, om de kunne få oversette menyen til punktskrift. Det sa vi ja til, så fra og med i dag har alle landets Egon-restauranter denne menyen, sier Svein Atle Vermundsen.

Han er driftsleder for Egons restauranter på sør- og vestlandet, og har ansvaret for blant andre Egon i Haugesund.

Menyen er på hele 43 sider. Vermundsen har ikke rukket å få så mange reaksjoner enda, da menyen lanseres i dag, men han er spent på om det vil føre til at flere blinde og svaksynte besøker restauranten.

 

Hyller punktskriftmenyene

En som hyller de nye punktskriftmenyene er kommunestyrerepresentant for Karmøy KrF, Johnny Stangeland, som også er medlem i Norges Blindeforbund.

– Dette syns jeg er veldig positivt, og veldig flott av både Egon og Blindeforbundets ungdom. Egons restauranter er jo også spredt rundt om i hele Norge, og her går de nok opp stien for andre. Det er veldig, veldig flott, sier Stangeland.

 

Håper flere følger etter

Norges Blindeforbund oppfordrer nå flere restaurantkjeder til å følge etter Egon.

– Skal vi få et likestilt samfunn må mer informasjon være tilgjengelig i punktskrift. En viktig sosial møteplass er restaurantene. Å kunne få lese menyen uten hjelp fra andre gjør at du føler deg inkludert og likestilt, uttaler Silje Solvang, leder i Norges Blindeforbund Ungdom (NBfU) i en pressemelding.

 

På bildet: Daglig leder Joakim Pedersen og driftsleder Svein Atle Vermundsen ved Egon Haugesund. (Arkivfoto: Tone Lütcherath, Haugesunds Avis)

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no