SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltStrandryddeaksjonen 2019: – Ganske «harry» å bare gi faen!

Strandryddeaksjonen 2019: – Ganske «harry» å bare gi faen!

Den landsdekkende Strandryddedagen er 4. mai, men på Haugalandet pågår strandryddeaksjonen året rundt. Spesielt på finværsdager er folk flinke til å rydde på eget initiativ.

– Folk er engasjerte, og enkelte bruker nesten hver eneste tur de går til å plukke søppel, sier miljørådgiver i Ragn Sells, og koordinator for Strandryddeaksjon Haugalandet, Margret Einarsdottir.

Allerede i januar begynte folk å samle søppel, og det er til nå samlet inn 3 tonn med søppel i 2019.

– I hele fjor ble det samlet inn 70 tonn på Haugalandet. Det er ganske mye når man tenker på at plast ikke veier noe som helst. Vi oppfordrer folk til å ta kontakt med sin kommune for å få hjelp til å registrere sin aksjon, få utlevert sekker og hansker, eller containere ved behov. Det er nesten umulig å ikke finne noen som kan hjelpe, ler Einarsdottir.

 

Vil ungdommen følge opp klimastreiken?

Med skoleelevenes klimastreik friskt i minne, har hun forventninger til ungdommen under årets strandryddeaksjon. Nå kan de vise at de mener alvor.

– Jeg må si at av de frivillige som var med i fjor så var det mange skoler og mye bra ungdom. Jeg håper jo på enda flere i år, men det gjelder alle aldersgrupper, sier Einarsdottir.

 

– Harry å gi faen!

Miljørådgiveren og strandryddekoordinatoren mener miljøfokuset har økt blant folk flest, og mener det går på holdninger.

– Altså, det er ganske «harry» å bare gi faen. En er ikke kul om en kaster søppel ut bilvinduet for eksempel. Da er man heller ganske begrenset i hodet, synes jeg.

Strandryddeaksjon Haugalandet har fått både Bokn kommune og Haugaland Interkommunale Miljøverk (HIM) med som medlemmer i år.

– Når det gjelder HIM så betyr det at folk kan komme å levere innsamlet søppel både på Årabrot og på Toraneset.

 

Onsdag kveld inviteres alle interesserte til kickoff for Strandryddeaksjon Haugalandet 2019 i Lille Maritim.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no