SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltBlå sløyfe-aksjonen starter i dag

Blå sløyfe-aksjonen starter i dag

Blå sløyfe-aksjonen ble arrangert for første gang i fjor og setter fokus på prostatakreft.  Per Arne Vik  fikk diagnosen i 2015.

Faren til Vik hadde prostatakreft med spredning, og døde av det. Fastlegen til Vik hadde derfor tatt såkalte PSA-prøver for å følge med. I mai 2015, under en ordinær legesjekk, ble det oppdaget at PSA-verdien hadde økt. Han ble sendt videre til spesialist og fikk påvist prostatakreft. Nå, snart tre år etter behandlingen, har han ikke hatt økning i PSA-verdien.

Selv kaller han sin historie en solskinnshistorie. Operasjonen har gitt resultater og han har ikke opplevd senskader. Men han har truffet flere som ikke har vært like heldige. Etter operasjonen kom han til Montebello, Kreftforeningen sitt kurssenter. Der traff han andre som har hatt eller hadde prostatakreft.

-Når jeg fikk høre historiene til andre forstod jeg at jeg har vært utrolig heldig. Når du klarer å se at du, tross en alvorlig situasjon kommer heldig ut av det, gjør det noe med deg, forteller han. Vik er medlem i Profo Haugaland. Han sier også at det er viktig å være obs på at dette er en sykdom der mange blir friske, og at det også er mange som har den sakte-voksende typen av prostatakreft.

Prostatakreft er Norges største kreftform, ifølge Kreftforeningen. De melder at 5.000 menn rammes hvert år. Aksjonen er et samarbeid mellom Prostatakreftforeningen (Profo) og Kreftforeningen. Målet med aksjonen er blant annet å informere og gi økt kunnskap om prostatakreft, samt å skaffe midler til forskning. Hør hele intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no