SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltBiblioteket feirer de nye rederiarkivene på lørdag

Biblioteket feirer de nye rederiarkivene på lørdag

Siden Haugesund folkebibliotek stengte dørene i 2017 for oppussing har Siri O. Vikse jobbet med rederiarkivene fra Haugesund som åpnes på lørdag.

Hun har katalogisert, ordnet, samlet inn og tatt hånd om gamle arkiver i fullt verneutstyr for å få det klart til lørdag. Underveis har hun fått mange spørsmål om det hun har jobbet med. Nå ser hun frem til å vise resultatet av arbeidet når biblioteket åpner ny fag- og forskningsavdeling med rederiarkivene fra Haugesund.

-Jeg er nesten på gråten fordi det er kjempedeilig å endelig kunne presentere noe her. Dette blir veldig kjekt. Ikke minst det at at vi kan presentere det med en sånn dag, der vi kan åpne med et brak for folk og invitere hele byen inn, det er jeg veldig glad for. Vi holder fortiden i én hånd og fremtiden i en annen, sier Vikse.

Hun forteller at de blant annet har hentet materialer som har stått lenge på Vibrandsøy, med god hjelp av Friluftsrådet Vest. Mye av materialet var i veldig dårlig forfatning. De har scannet mye av det slik at det blir tilgjengelig på Digitalarkivet.

-Det er også noe å feire, vi er det første folkebiblioteket i Norge som nå publiserer på Digitalarkivet, forteller hun videre.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket, Kulturrådet og Arkivverket i tillegg til Haugesund folkebibliotek. Det er et samarbeid mellom biblioteket og Byarkivet.

-Den jobben hun har gjort nå er forutsetningen for at vi skal kunne drive formidling rundt dette, sier biblioteksjef Marianne Hirzel.

Åpningsfesten åpner klokken 12 med program frem til klokken 16. På kvelden blir det konsert med Storm Weather Shanty Choir. Hør mer om programmet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no