SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Av alle de som mobbet meg er det kun én som lever i dag

– Av alle de som mobbet meg er det kun én som lever i dag

Tore Petterson er for de fleste kjent fra TV-programmer som Sofa, Skal Vi Danse og Farmen Kjendis. Han har som profilert homofil fått hundrevis av drapstrusler og hatefylle ytringer slengt etter seg. Nå reiser han landet rundt med sitt foredrag om mobbing.

Onsdag får elever og ansatte på Haugaland VGS høre Pettersons sterke historie på dagen. På kvelden holder han foredraget sitt på Uni-K på Kvala. Her er det åpent for alle.

– Jeg holdt en del foredrag om homofili på ungdomsskoler tidligere, men mobbing har jo egentlig ikke noe med homofili å gjøre. Jeg har en venninne som startet en skole i Oslo, og dypt nede i en flaske rødvin sa hun en gang at hun ga blaffen i om elevene fikk karakteren 1 eller 6 på prøvene, så lenge de har det bra. Det er for meg en så viktig setning at jeg tenker det er veldig viktig å få fram det budskapet til elever, foreldre og lærere, sier Petterson.

Petterson er engasjert av fagforeningen Delta, og reiser landet rundt med foredraget sitt.

– Jeg har ikke hørt foredraget hans før, men ser veldig fram til det, sier Elling Allendes. Han er hovedtillitsvalgt i fagforeningen Delta i Haugesund kommune.

De kanskje aller viktigste å nå fram til er foreldrene, mener Petterson.

– Vi kan snakke så mye vi vil om mobbing i skolen, det har vi gjort i 30 år helt siden jeg gikk på barneskolen. Men det hjelper ikke hvis problemet sitter hjemme og ser på TV. En far som slenger rasistiske eller homofobe bemerkninger for eksempel. Vi må nå fram til foreldrene og få dem til å engasjere seg, og snakke med barna sine.

Foredraget handler også mye om tilgivelse.

– Av alle de som mobbet meg er det bare en som lever i dag. Det er veldig trist, og det sier noe om at mobbing er et symptom på noe annet som er galt.

 

Petterson har forøvrig et helt spesielt vennskap med Leif Einar Lothe etter deres felles Farmen Kjendis-opplevelse. I dette intervjuet får du også høre hvordan Petterson på mange måter klarte å vri om på Lothepus’ fordommer, og hvordan det var å dra på «fyllefest» i Hardanger. Til sommeren får Petterson æren av å åpne Morellfestivalen på Lofthus, og holde konsert.

 

På bildet: Tore Petterson og Elling Allendes, hovedtillitsvalgt i fagforeningen Delta i Haugesund kommune.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no