SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltArnsteins helt spesielle maibjørk

Arnsteins helt spesielle maibjørk

For 37 år siden fikk en pågående 9-åring omsider innpass i naboenes mai-dugnad, og plantet en liten bjørkekvist i skjul. I dag står treet grønt og ruvende over en gammel lekeplass, og har en helt spesiell plass i hjertet til Arnstein Olaisen (46).

– Den er jo en del av barndommen min. Jeg kunne følge med på bjørka fra vinduet i barndomshjemmet mitt før jeg flyttet videre. Siden har møtene blitt sjeldnere, og bjørketreet større og større, sier Olaisen.

Han jobber som journalist i Haugesunds Avis, men innlegget om bjørketreet og dets historie skrev han på sin private Facebookside. Året var 1983, og bjørkekvisten hadde han gravd opp selv i nærheten.

Bjørketreet står plassert ved den gamle lekeplassen mellom bolighusene i Eirik Raudes gate på Rossabø og atriumshusene i Leiv Erikssons gate/Storasundgata.

Olaisen tror mange i Haugesund kan kjenne seg igjen i det å ha et helt spesielt forhold til helt spesifikke ting eller landemerker. Ting som vekker det nostalgiske i oss, som en bygning, en lyktestolpe, eller som i dette tilfellet; et bjørketre.

– Dette er jo ingen stor sak, dette, men jeg tror disse tingene betyr noe for folk, sier Olaisen, som hever øyenbrynene en anelse når han får følgende spørsmål:

– Du har jo ingen kontroll over dette treet i dag. Hvordan hadde du reagert om du kom forbi det en dag, og det bare sto en avsagd stamme igjen?

– Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Da ville det nok stukket litt i magen.

(Foto: Privat/Facebook)

 

Hele historien om det 37 år gamle bjørketreet, der også en velkjent sykkelforretning i Haugesund og en gammel DBS Apache-sykkel spiller sentrale biroller, kan du høre i innslaget over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no