SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt9 år etter Utøya-massakren: – En vond men viktig dag

9 år etter Utøya-massakren: – En vond men viktig dag

Eirik Høie Mortensen pleier å føle seg 10 kilo lettere når han våkner den 23. juli, og det er et helt år til neste markering for terrorangrepene i Oslo og på Utøya i 2011. Likevel er 25-åringen fra Haugesund glødende opptatt av åpenhet om terroren og markering av 22. juli hvert år.

Han stresser litt mer, og sover litt dårligere, når datoen nærmer seg.

– Det spørs litt hvilken dag du spør meg. Noen ganger føles det som det var i forrige uke. Andre ganger føles det som et annet liv, eller at jeg har sett en eller annen actionfilm. Det føles absurd at det er ni år siden. 22. juli er en vanskelig og vond dag, men en dag det er viktig å markere. Det er godt å kunne minnes de som ble frarøvet livene sine i alt for ung alder, og også minnes den varmen som omsluttet landet vårt i tiden etter 22. juli i 2011, sier Høie Mortensen.

 

Ble vitne til at flere mennesker ble skutt og drept

Han var 16 år da han så flere mennesker bli drept på Utøya. Selv overlevde han ved å rømme flere forskjellige steder på øya, før han til slutt la på svøm og ble plukket opp i en privat båt. For Eirik Høie Mortensen har det vært viktig å være åpen og fortelle sin historie, for å eie den og sitte i sjefsstolen i sitt eget liv.

– Både jeg og andre overlevende har opplevd at våre historier blir vridd på eller feil gjenfortalt.

Eirik Høie Mortensen er aktiv i den nasjonale støttegruppen, og har blant annet fått være tett på når det er laget TV-serie og film om terroren, og opplever at regissører og produsenter behandler materialet med respekt. Selv har han valgt å se serien på NRK, men ikke noe annet.

25-åringen er åpen om psykisk helse, og om opp- og nedturene han selv har hatt i livet de siste ni årene. Hør hele intervjuet i innslaget over.

Til sammen 77 mennesker mistet livet i terroraksjonen i Oslo og på Utøya 22. juli i 2011.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no