SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneTi år med «Pulverheksa»

Ti år med «Pulverheksa»

Det er ti år siden Maj Britt Andersen stod på scenen som «Pulverheksa» for første gang. Hun reiser rundt på en landsomfattende turné med Riksteateret i rollen som den snille heksen i «Pulverskogen».

-Jeg tror det er litt roligere og litt tryggere i «Pulverskogen» enn det er mange andre steder rundt omkring i samfunnet vårt. Jeg husker ikke akkurat hva VG skrev da vi fikk en veldig flott kritikk, det stod vel at det var en liten pause fra den digitale verden tror jeg. Det tror jeg også barna trenger, at de kan bare være til stede og leve seg inn i noe, sier Andersen, som hadde med seg fersk CD fra «Pulverheksa og vennene hennes» i studio i dag.

I går var hun på Stord med forestillingen. Turen går videre til Bømlo i morgen, Haugesund på søndag og Aksdal på mandag.

Hun ga ut album for to år siden med nyinnspillinger av hennes beste låter sammen med Kringkastingsorkesteret, «Væla omkring». Det vant hun hun Spellemannspris for.

-Jeg har faktisk fått noen utrolig fine tekster av Lars Saabye Christensen som Geir (Holmsen), som skriver all musikken for meg både i «Pulverskogen» og de andre platene mine, har skrevet melodier til. Så det er vel egentlig en liten drøm å få realisert dette prosjektet ferdig i løpet av 2018, sier Andersen.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no