SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneTeatersjefen presenterer seg for Haugalandet

Teatersjefen presenterer seg for Haugalandet

Bømlø, Haugesund, Karmøy og Tysvær får besøk av teatersjef i Haugesund Teater Morten Joachim Henriksen og forestillingen “Fire begravelser og ett bryllup” denne uken.

Forestillingen har han vist 120 ganger andre steder i Norge og fått gode tilbakemeldinger fra anmelderne. Nå viser han den for å presentere seg selv for publikummet på Haugalandet.

-Den har blitt en signaturforestilling for meg, som sier noe om hvem jeg er. Dette er jo en stor og viktig oppgave, å drive et sånt statlig finansiert institusjonsteater i Haugesund by. Da må jeg «bjuda litt på» og vise at jeg kan stå på scenen jeg også. Og det er en viktig historie for meg å fortelle, som jeg har lyst til å fortelle til den regionen vi tross alt skal dekke, Haugalandet, sier teatersjefen.

Deler av oppveksten

Snart har han vært teatersjef ved Haugesund teater i ett år. Han er dramatiker, teaterregissør og far til to jenter. Han vokste opp i en familie preget av rusproblemer, og har selv solgt dop da han var i 20-årene. I forestillingen deler han fra oppveksten sin.

-Det er et tilbakeblikk i mitt eget liv, hvor jeg forsøker å bedrive forskningsarbeid, nærmest detektivarbeid, ved å minnes øyeblikk og gå inn i dem veldig detaljert. For så å skaffe en oversikt over hvordan jeg har blitt den jeg har blitt. Det ligger litt triste ting der, men det ligger veldig mye komedie også i alles liv, tror jeg. Det er et forsøk på å forstå seg selv bedre og forstå hvordan selvbildet har blitt som det har blitt, forteller han.

I kveld kommer han til Bømlo kulturhus. Foruten å presentere seg selv åpner han også monologfestivalen i Haugesund i morgen med forestillingen. Deretter står Karmøy for tur på lørdag og Tysvær på søndag.

Gir ut album

Henriksen gir ut album i januar, første singel kommer 22. november.

-Det har alltid vært en viktig ting for meg å komponere musikk. Ryggraden i teaterforestillingen er sanger som jeg faktisk skrev til mennesker og fremførte i begravelsene. Derfor heter den «Fire begravelser og ett bryllup». Jeg tror jeg har lagd en sang til alle familiemedlemmene, sier han. Han mistet moren, faren, stefaren og broren over en fire-års periode.

Shakespeare og Ravatn

Mye av programmet var satt for 2018 da han overtok jobben som teatersjef for Haugesund teater. Jobben med neste års program er han godt i gang med. Forestilling om Agnes Ravatns bok «Verda er ein skandale», Roald Dahl-forestillingen «Georgs magiske medisin»og Shakespeares «En midtsommernattdrøm» på Tønneloftet er noen av stikkordene for 2019.

Hør intervjuet og låtene «Sorry» og «Fire begravelser» over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no