SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneTeateråret: Vamp, vikinger, Susanne Sundfør og impro-pub

Teateråret: Vamp, vikinger, Susanne Sundfør og impro-pub

Haugesund teater kom seg greit gjennom 2020 til tross for publikumsbegrensninger og ble godt truffet av støtteordningene. Nå kan de se frem mot flere prosjekter i år, samtidig som prosessen med å finne et eget sted å være er i gang.

 

Det ble en tettpakket teaterhøst i 2020 siden koronapandemien gjorde at noen av prosjektene måtte flyttes på. Til tross for tapte billettinntekter som følge av smittevernrestriksjoner og  publikumsbegrensninger, har det gått greit økonomisk.

-Det er en del store teater rundt omkring i Norge som har tapt millioner av kroner i billettinntekter, men vi har klart å omstille oss. Jeg vil si at for oss har dette egentlig gått bra. Vi klager ikke, sier teatersjefen, som forteller at de har blitt godt truffet av støtteordninger.

 

Nytt teaterbygg

Teateret har fått støtte til å utredning av nytt teaterbygg og forprosjekt. Teatersjef Morten Joachim Henriksen håper de kan åpne dørene til et nytt sted i 2024.

Nå jobbes det med å se på om de skal bygge nytt eller heller gjøre om et gammelt bygg. Den avgjørelsen overlater de til politikerne.

 

Programmet i 2021

Nå ser de frem mot årets prosjekter. Samarbeidet med Rogaland teater, «Våken drøm – Vamp i teateret» har premiere i Stavanger 10. mars og i slutten av mai i Haugesund. I sommer settes «Halvs Saga» opp på Bukkøy og i høst skal de samarbeide med Riksteateret om et musikkteater med musikken til Susanne Sundfør i sentrum.

I tillegg har de planer om å lage pub-impro i Haugesund og på Karmøy. Fra neste skoleår vil også skuespillere fra Haugesund Teater samarbeide med dramaelevene på Skeisvang videregående skole.

 

Hør mer om dette i intervjuet med teatersjefen over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no