SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneStørre og mer «Kvinne i for stor herreskjorte»

Større og mer «Kvinne i for stor herreskjorte»

Samarbeidet ga mersmak og forestillingen er utvidet til en helaften. Nå turnerer Dorothea Økland og Oda Østenstad Fjell med «Kvinne i for stor herreskjorte».

De har utvidet forestillingen de lagde til Kulturnatt i fjor. Premieren var i Oslo i forrige uke. I dag viser de den under litteraturfestivalen bLEST i Tysvær. Torsdag kommer de til Utsira, før Haugesund står for tur på lørdag.

Om å være betatt

-Forestillingen er basert på det fenomenet som det er å være betatt av noen, som for meg er et rom, et vakuum, før man blir forelsket og før man blir kjent med noen. Hvor man kanskje påfører de egenskaper man selv vil de skal ha, og lager seg en grandios idé om et liv man kan leve sammen med dem, forteller Østenstad Fjell.

Jazz og dans

Økland er utdannet jazzmusiker ved Universitetet i Stavanger og medvirker i flere band og prosjekter, som Soft Punch og Klossmajor. Hun vant Equinors sildajazzpris i år.

Østenstad Fjell er utdannet ved Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, er medlem i Kompani Haugesund og medvirket i Bømlo teater sin oppsetting av Evita tidligere i år. De har kjent hverandre lenge, og har lenge hatt lyst til å gjøre et samarbeid.

Samarbeid ga mersmak

På spørsmålet om de har lyst til å samarbeide igjen, svarer de samstemt «ja».

-Jeg har personlig en mega-interesse for å jobbe med jazzmusikere av mange grunner, blant annet fordi de har så utrolig, gammel improvisasjonskultur, som jeg synes er veldig spennende. Og, ja, det har bare funket så bra, sier Østenstad Fjell.

-Ja, og jeg synes det har vært kjempe spennende å få jobbe med dans, fordi jeg føler dansere har et fantastisk forhold til musikk. De hører med helt andre ører enn det vi gjør. Det er skikkelig spennende å jobbe med. Jeg har veldig lyst til å få til mer, sier Økland.

Forestillingen på Utsira på torsdag er i Sirakompasset og på lørdag inntar de bedehuset på Bakarøy i Haugesund.

Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no