SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneSiren Jørgensen fra Stord med i «Tung tids tale»

Siren Jørgensen fra Stord med i «Tung tids tale»

Skuespilleren fra Stord er aktuell i Riksteaterets oppsetting av «Tung tids tale», som kommer til Stord i dag.

Forestillingen er basert på Olaug Nilssens roman med samme navn, som handler om autisme.

-Jeg er veldig stolt av å få være med på dette prosjektet. Jeg tror det er ganske sjelden jeg har opplevd at noe har føltes så viktig og så aktuelt. Olaug har på en måte tatt pulsen på et problem som veldig mange i Norge lever i, forteller Jørgensen.

Forestillingen har fått flere gode anmeldelser, og Jørgensen forteller at de har fått mange tilbakemeldinger fra foreldre til barn med autisme og foreldre til barn med andre typer problemer som rus og spiseforstyrrelser.

-De føler seg sett. De føler de har fått et slags talerør, på en måte. Jeg tror også at for pårørende, som har familie og venner som står i de situasjonene, de kan også få et lite innblikk i hvor grusomt det kan være, sier hun.

Totalt settes det opp 50 forestillinger rundt i landet.  I går var den å få med seg i Haugesund.

Jørgensen flyttet fra Stord etter videregående for 23 år siden og har en lang fartstid som skuespiller. Nå jobber hun som frilanser i Oslo, etter å ha jobbet i over ti år på Den nationale scene i Bergen. Hun tar fatt på en ny forestilling i Haugesund i desember

-Det er spesielt gøy å fortelle her, fordi jeg skal tilbake til Haugesund Teater. I desember starter vi prøvene på «Verda er ein skandale», som er skrevet av Agnes Ravatn, forteller hun. Hun blir også å se på TV-skjermen i en ny serie, «22.juli».

Hør intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no