SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og scene«Reisen» fra et blogginnlegg til scenen i Festiviteten

«Reisen» fra et blogginnlegg til scenen i Festiviteten

Hilde Storesund Bentsen og Unni Hilt setter opp forestillingen “Reisen” i Festiviteten 13. november. Forestillingen er bygd opp rundt Storesund Bentsen sin adopsjonshistorie. Hun ble født i Sør-Korea, og reiste til landet i 2016.

 

De satte opp en versjon av forestillingen under Kulturnatt. -Det har vært overveldende fint. Det har blitt mottatt så varmt og fint, sier Storesund Bentsen.

 

Fra blogginnlegg til scenen i Festiviteten

Storesund Bentsen ble født i Sør-Korea. Selv om hun aldri har hatt et stort behov å å grave i sin egen fortid, bød anledningen seg til å besøke landet hun ble født i da datteren skulle danse i Sør-Korea.

Hun var opprinnelig ikke sikker på om hun turte, eller ville, dele sin historie. Adopsjonshistorien gikk fra å være et blogginnlegg til å bli et foredrag, og det var da, under Konferansen i Haugesund,Unni Hilt så potensialet for å kunne formidle historien med forskjellige kunstuttrykk. 

-Hennes historiefortelling er ikke som en vanlig biografi. Det er poesi. Det blir fremstilt på en veldig poetisk måte, sier Hilt, og forteller at det er en sterk historie som inneholder håp, optimisme og litt humor.

 

«Reisen» fikk frem komponisten

Humoren har de til felles. Det å føle seg annerledes, å ikke passe helt inn, å lure litt på hvor en kommer fra, hva som er «hjemme» og ensomheten, er også ting Hilt kan sette seg inn i.

«Reisen» har også blitt en egen reise for musiker Unni Hilt. Hun har lagd to nye stykker som skal være med i forestillingen i Festiviteten. Et instrumentelt stykke med dans og en sang med tekst. Teksten jobber hun med å gjøre klar.

-Det har vært veldig spesielt. Jeg har kanskje ikke trodd jeg har hatt det i meg. At jeg hadde den evnen til å lage musikk. Det har vært en reise for meg, det at jeg har oppdaget at jeg kan komponere musikk, både klassiske stykker og kanskje litt mer popmusikk. Det blir veldig spennende og litt skremmende å fremføre det, sier hun.

 

Dyrker annerledesheten

Nå skal de fylle scenen i Festiviteten, med større boltreplass, med god plass til dansen, og en hemmelig overraskelse på slutten av forestillingen.

Med seg har de Munorensemblet og Helge Lilletvedt, og danser Martine Bentsen fra Kompani Haugesund, datteren til Storesund Bentsen. Målgruppen er bred, fra alderen 15 til 97 år.

-Vi har jo også tenkt at dette også absolutt er bra mot ungdommer. I dag skal alt være så perfekt, alle skal være så like. Vi ønsker jo å skape nysgjerrighet rundt det å være annerledes. Å hylle annerledesheten. Den har vi jo i oss alle, men hvor mye vi våger å dyrke den er en annen sak, sier Hilt

I utgangspunktet er det én forestilling som er satt opp, men de har et ønske om på sikt å kunne ta forestillingen med seg til flere steder i landet.

 

Hør hele intervjuet over.

 

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no