SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneOpera-premiere i bystyresalen i kveld

Opera-premiere i bystyresalen i kveld

For første gang skal Haugesund kammeropera innta bystyresalen med opera. I kveld er det premiere på «Orfeus & Eurydike» på Haugesund rådhus.

-Det er utrolig vakkert og veldig lett tilgjengelig. Hvis man er litt nysgjerrig på opera er dette en veldig god førstegangs opplevelse, sier Lene Rudbæk Romseland, leder av Haugesund kammeropera og solist i operaen.

Rudbæk Romseland har oversatt stykket til norsk. Christoph Willibald Gluck står bak operaen fra 1762. Operakoret har øvd siden februar. Der er det flere som synger i forskjellige andre lokale kor som medvirker. Orkesteret består av musikere i Boyes musikkompani.

Regien er det Ane Skumsvoll som står for. Hun har ingen erfaring fra opera fra før. Skumsvoll er nyansatt i Haugesund teater og har permisjon fra Den Nationale Scene i Bergen. Som regissør på operaen får hun «velte seg i det store», sier hun.

-Jeg har blitt litt nyfrelst operamenneske. Det som er så deilig med å ha regi på opera, og å se på opera, er at man får lov til å ta alle følelsene ut så langt ut. Kjærligheten er altoppslukende, sorgen er bunnløs, lykken er enorm. Å få lov til å male ut de gigantiske bildene og bruke tid i bildene. Det er noen utrolig flotte, rørende gåsehud-øyeblikk i opera som man kanskje kan savne i vanlig teater av og til, fordi der skal det gjerne gå litt fortere, forteller hun.

Premieren på operaen er i kveld. Hør intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no