SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneFra Bakarøy til New York

Fra Bakarøy til New York

Helene Skogland fra Haugesund har premiere på teaterforestillingen “Jørgen” i New York sammen med Siw Laurent på lørdag. Nå kan hun røpe at hun har nok en premiere i New York å se frem til.

Foto: Pressefoto/Mika Orr

-Det er på en måte en for-premiere. Det blir ikke den fulle produksjonen nå, den fulle produksjonen skal vi vente med til Norge, tror vi. Men det er liksom første del. Det er spent energi, men god energi, sier hun på telefon fra New York.

Forestillingen «Jørgen» begynte å ta form da Siw Laurent besøkte Munch-museet og fikk øye på Edward Munch sitt portrett av Jørgen Sørensen fra 1885. Det var i 2014, og det startet som et solo-show.

-Helene hadde invitert med til en danseforestilling. Hun satt rett foran meg i salen der. Plutselig, midt under fore stillingen, så jeg Jørgen i Helene så tydelig, sier Laurent. Slik startet samarbeidet mellom de to på forestillingen som har premiere på Governors Island på lørdag.

Tidligere i år satte Skogland opp forestillingen “Om enn bare for i kveld” på Bakarøy i Haugesund. Nå er det klart at også den skal settes opp i New York.  

-Ja, nå kan jeg faktisk røpe at den skal til New York. Den kommer til New York i september. Det blir veldig, veldig spennende. Da har jeg et nytt cast. Jeg har med meg en av de samme skuespillerne og skal ha med en amerikansk skuespiller her. Det blir en spennende kombinasjon og en ny retning for forestillingen, som jeg er super-takknemlig for, sier Skogland, som mottok Haugesund kommune sitt kulturstipend på nyåret.

Hør hele intervjuet over.

 

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no