SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneBringer emigrantene hjem

Bringer emigrantene hjem

Kristbjørg Eide sin familie dro fra Kopervik til USA da hun var barn. Nå har hun med seg en teatergruppe fra Minnesota til Kopervik for å fremføre forestillingen «Uprooting» under Midtsommarfest i Tysvær.

-Vi bringer disse folkene hjem for første gang siden 1825, sier regissør Kristbjørg Eide, som bor i Minnesota.

Da hun var sju år gammel pakket hennes familie sakene og reiste til USA. Etter det har hun reist mange ganger tilbake til Eide på Kopervik. Nå har hun og mannen kjøpt barndomshjemmet til familien på Eide.

Eide fikk høre om skuespillet en sommer hun var i Kopervik. Moren til Thomas Mannes hadde funnet det på loftet hos henne på Karmøy. Det var skrevet av hennes bestefar og handlet om Cleng Peerson. Det fikk Mannes høre da han kom hjem til moren på besøk etter at han nylig hadde kjøpt det siste bostedet til nettopp Cleng Peerson i Texas.

Eide har oversatt stykket og satt det opp tre ganger i USA. På en av forestillingene var det en delegasjon fra Tysvær på plass. -Ordføreren var blant dem. Jeg tror de likte det godt, for da fikk vi en invitasjon til å komme til Tysvær og ha skuespillet, sier hun.

Nå er teatergruppen fra Duluth i Minnesota på plass på Eide. Torsdag står de på scenen på Tysværtunet med forestillingen og med sang fra Gullgutane fra Suldal.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no