SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og scene-Alt jeg gjør i livet mitt er knyttet til dans

-Alt jeg gjør i livet mitt er knyttet til dans

Siden hun var 10 år gammel har dansen vært en stor del av livet til Martine Bentsen. Hun kom inn på Kunsthøgskolen i Oslo da hun var 15 år.

-Jeg vet ikke om det var et bra eller et dårlig valg. Det var det rette valget for meg, sier Bentsen.

 

Har danset seg til flere land

 

Siden har dansen tatt henne til flere til flere steder i verden. Blant annet til Madrid og London, til workshops flere steder i verden og til Kompani Haugesund. Nå kombinerer hun andre jobber med dansen, og jobber som bartender og servitør i Haugesund. I august flytter hun til Oslo.

-Jeg vil danse. Om det så er å ta ta klasser, workshops, gjøre småting her og der og ha en vanlig jobb ved siden av, er det også greit. Men er dans jeg helst vil leve av, sier hun.

 

Intensivt år satte spor

 

I 2017, da hun var 21 år gammel, stoppet hun litt opp etter et år med mye jobbing i Madrid. Da var hun skadet og måtte spørre seg selv hva hun ønsket for fremtiden.

-Det var først da jeg fant ut at jeg virkelig ville bli danser. At du kjenner det i hele kroppen, til benmargen, at det er dette jeg vil gjøre, forteller hun.

Etter en tid med fysioterapi og klasser, med en ny forståelse av hvordan kroppen fungerer, deltok hun på mange auditioner og workshops i fjor. Så flyttet hun til London i noen måneder.

 

Danser i Festiviteten i morens forestilling

 

Til høsten skal hun være med i forestillingen «reisen» i Festiviteten. Forestillingen handler om moren, Hilde Storesund Bentsen, sin adopsjonshistorie. 

Kompaniet hun jobbet for i Spania, Elephant in the black Box company, tok Martine med på turné i Sør-Korea. Da tok hun kontakt med moren, som er født i Sør-Korea, og spurte om hun ville være med. Det ble starten på «Reisen». Hun er takknemlig over å få være en del av forestillingen.

-Det er jo min egen mor. Det er veldig sterkt for henne, det er veldig sterkt for meg. Jeg har vært med henne på idéen, skapelsen, tenkingen gjennom dette, opphenting av minner og sånn. Det er tøft av henne, rett og slett, sier Bentsen.

 

Hør hele intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no