SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og scene10-årsfeiring med 10-timers historiemaraton

10-årsfeiring med 10-timers historiemaraton

Idéen kom fra Sverre Meling Jr., inspirert av Frank Aarebrot sine 200 minutter om Norgeshistorien. -Det er voldsomt, det er spennende, og det kommer til å bli en veldig stor utfordring, men det skal bli veldig gøy, sier han.

Elsa Aanensen i Scenekraft kastet seg på idéen. Hun er regissør på prosjektet. Meling skal holde selve historieforedraget gjennom de cirka ti timene lørdag 26. januar.

-Jeg synes det er veldig interessant og spennende å prøve nye konsepter, og dette er i aller høyeste grad et nytt konsept som kanskje ingen har prøvd før, tror jeg. Det er en veldig stor trygghet at Sverre kan sin historie. Det er et godt utgangspunkt for oss. Scenekraft er opptatt av å formidle lokalhistorie. Sånn sett var det et passende prosjekt, sier Aanensen.

På ti timer skal de gjennom historien fra steinalderen til i dag, med fokus på den lokale historietn. Forestillingen deles opp i fem sekvenser.

Forestillingen blir en markering av 10-årsjubileet til Scenekraft i 2019. Nina Sele er blant skuespillerne i forestillingen. Hun gir mye av æren til Scenekraft for at hun bor i Haugesund.

-Nå har vi holdt på i ti år, og jeg hadde nok flyttet for i hvert fall fem år siden hadde det ikke vært for Scenekraft. For meg, som skuespiller, har det vært alfa og omega for å bli værende i byen. Selvfølgelig er det arbeid, men det er interessant. Vi har gjort prosjekter som vi selv tror på og som vi brenner for, sier hun.

Det blir både nytt materiale i forestillingen og gjensyn med scener fra produksjoner som «Rederinnene», «Rabinowitz» og «Heks». Hør mer om forestillingen og 10-årsjubilanten Scenekraft over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no