SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert– Vet ikke hva jeg skulle gjort uten musikk

– Vet ikke hva jeg skulle gjort uten musikk

Hør Elisabeth Kvinnslands (15) vakre versjon av julesangen «Himmel på jord».

På besøk hos Radio 102 i forbindelse med jobbdager på skolen fikk hun spille inn en julesang av eget ønske.

 

Åpen om sykdom

Kvinnsland snakker åpent om kreftdiagnosen hun lever med. Den gjør at hun må gjennom tøffe cellegiftbehandlinger hver uke etter at hun fikk tilbakefall i høst.

– Jeg er veldig åpen om sykdommen, noe som spesielt har hjulpet de rundt meg til å forstå meg bedre. Nå ser det lyst ut. Jeg har fått en stråleplan, og vil bli ferdig med dette, sier Kvinnsland.

 

Kjemper for sin hjertesak

15-åringen er med i Helse Fonnas ungdomsråd, der hun får påvirke byggetrinn 2 av utvidelsen på Haugesund Sykehus. I tillegg har hun som hjertesak å få innført lystgass på barneavdelingen for å motvirke sprøyteangst, noe hun selv har erfaring med.

– Jeg holdt en appell om dette på mitt første møte i ungdomsrådet. Jeg var litt nervøs men det gikk veldig fint, og jeg tror lystgass kommer, sier Kvinnsland.

15-åringen rangerer musikk som noe av det aller viktigste i livet. Hun anslår at hun synger rundt 10 timer til dagen.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skulle gjort uten.

 

Hør hennes vakre versjon av «Himmel på jord» i innslaget over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no