SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertVamp 25 årEpisode 1: Kolbein Falkeid og Øyvind Staveland

Episode 1: Kolbein Falkeid og Øyvind Staveland

Sent på høsten 1985 flyttet Kolbein Falkeid inn i det nye, moderne leilighetsbygget Lillesund Terrasse ved Smedasundet. Kort tid etter fulgte Øyvind Staveland og familien etter. Staveland kjente ikke Falkeid personlig, men det skulle snart vise seg at lyrikeren og felespilleren fant både ordet og tonen sammen. Blant annet hadde Staveland en instrumental som han kalte for «Longyearbyen». Den trengte en tekst. Det førte til Kolbein Falkeid sin debut som «songwriter» og den meste kjente sangen som er laget i Haugesund.

En dag i sommer besøkte Øyvind Staveland og Egil Houeland Falkeid for å snakke om samarbeidet og framfor alt «Godmorgen, søster». Debutalbumet til Vamp er 25 år i 2018, og mer enn noen annen plate, har den blitt en del av folkesjela på Haugalandet. Tidspunktet passet ekstra godt fordi Vamp nå var i gang med å spille inn nye låter med tekster av Falkeid.

Serien «Godmorgen, søster 25 år» er på tilsammen 10 episoder. Den er laget av Egil Houeland for Radio102 med støtte fra Medietilsynets tilskuddsordning for lokale lyd – og bildemedier.

Vokalist i Vamp, Jan Toft, ønsket ikke å delta i serien på Radio102.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no