SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertTo gitarer ble starten på et nytt, rusfritt liv

To gitarer ble starten på et nytt, rusfritt liv

De har spilt sammen i 15 måneder. -Det er akkurat så lang rusfri tid jeg har. Da jeg kom inn på avrusing var vi raske om å sette i gang med musikken, forteller Eigil Karlsen. I november har Jostein Jensen hatt to år som rusfri.

Karlsen og Jensen møttes på Haugaland A-senter. En dag begynte de å spille sammen og fant tonen umiddelbart. Det øyeblikket beskriver Jensen som «magisk». Duen har fått navnet A-men.

-Det har betydd omtrent alt i perioder. Det er vel ikke feil å si det er det som holder oss i gang, sier de to.

Begges forhold til rus startet i ung alder. -Vi har en ganske lik oppvekst. Jeg var nøktern også i 20 år og det viser jo egentlig hvor galskapen er i den rusen. At en detter utpå etter 20 års nøkternhet etter at en har stablet seg opp. Jeg er ingeniør, jobbet og tjente gode penger og hadde alt. Men det gikk galt. Det er så sinnssyke krefter i den rusen. Det at jeg og Jostein klarer oss er fordi vi vet hvilke krefter det er i det, forteller Karlsen.

Det at de har gått ut med sin usminkede fortelling har hatt effekt, forteller de. De merker at de klarer å spre håp til andre. -Ja, vi har jo uttalelser på at «klarer Jostein det skal i hvert fall jeg klare det». Det er jo knall bra tilbakemeldinger. Vi var to verstinger begge to, sier Jensen.

Hør intervjuet og låtene «Sommerfuglen» og «Veiskille» over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no