SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertSalmetekster i ny drakt favner bredt

Salmetekster i ny drakt favner bredt

 Det har gjengen i Himmelhamn fått erfare etter at de ga ut debutalbumet sitt i april i år. Der har gamle salmetekster fått ny musikk.

-Både folk som er godt vant med kirken og ikke minst de som knapt nok setter foten inn der. Vi har truffet et eller annet både musikalsk og i utvalg av tekster. Jeg vil jo si at vi nesten har skapt en liten trend her nå når vi ser at Ingebjørg Bratland og Espen Lind kommer diltende etter oss. Det er jo hyggelig, sier Vigleik Winje lattermild.

De hadde ikke forventninger om å nå så godt ut som de har gjort med prosjektet.

-Det har vært veldig fascinerende at folk på 85 år kommer med tårer i øynene og at en 25-åring også kan gi uttrykk for at dette traff. Det er nesten mer enn vi kunne håpe på, sier Hanne Undheim Askeland.

De beskriver tekstene som ekte og med en relevant tematikk.

-Den store salme-skatten møtte jeg først og fremst gjennom å lese tekstene. Da slo det meg ganske hardt hvor ekte og ærlige liv jeg fant igjen i de tekstene. Det er ikke noe glansbilde av det å være menneske. Det er mennesker som har behov, som ikke lykkes, som søker etter en tro og har tvil, håp og fortvilelse. Det er ekte, ærlige tekster. Jeg syntes det var inspirerende å ta tak i noe som jeg opplevde som såpass genuint, sier Winje.

Denne uken spiller Himmelhamn på Falturiltu og bLEST, som del av et arrangement sammen med Alf Kjetil Walgermo. Han har skrevet boken «Røff guide til Bibelen».

Arrangementet på Stord onsdag er i Stord kirke. De enige om at musikken også fint kler andre arenaer enn i kirken. Torsdag spiller de i Tysværtunet under bLEST og i desember skal de spille under Uhøvla Julagarp på Høvleriet i Haugesund.

-Folk finner et eller annet i tekstene uavhengig av hvilket publikum vi spiller det for, virker det som, sier Winje. Han forteller at de har ambisjoner om å gi ut mer musikk.

Winje og Askeland spilte «Hjelp meg, Herre Krist, å stride» live i studio. Det kan du høre sammen med intervjuet over, samt albumsporet «Eg ville gjerne eiga ei tru».

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no