SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert«Så begynte de å jodla…»

«Så begynte de å jodla…»

Tiroler Blas Musik Kapelle Haugesund har travle dager i oktober. De har spilt på oktoberfester i både Odda og Sogn og Fjordane, og har blant andre Haugesund og Kopervik igjen.

– Vi har vært på en del studieturer, som vi kaller det, til opprinnelig oktoberfest i Munchen, Tyskland. Det er hæla i taket og bare gøy, sier Sverre Vågen, medlem i Tirolerbandet og daglig leder på Byscenen.

De siste årene er det blitt mer og mer vanlig å gå til anskaffelse av lederhosen eller annet oktoberfestkostyme. Butikken på Byscenen blir ifølge Vågen hyppig besøkt på festkvelden.

– Folk kommer gjerne i sivilt, men drar hjem i lederhosen og dirndl (kjole). Det begynner gjerne med en hatt, så skal en ha seler og så videre. Det er rart med det. Får en på seg en hatt så kan en plutselig jodle.

Vågen, og Terje Odland fra Tirolerorkesteret, jodlet villig i vei på spørsmål om de kunne fortelle oss litt mer om jodlekurset de skal holde i forbindelse med lørdagens fest på Byscenen. Programleder måtte også i aksjon, så på forhånd; Unnskyld!

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no