SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertRøvær i musikken, i hjertet og tatovert på ryggen

Røvær i musikken, i hjertet og tatovert på ryggen

Folk på Røvær kjenner gjerne til låten «Sommaren i havet» fra før. Nå har Randi Rasmussen tatt steget inn i studio og spilt den inn.

Hun skrev den da hun bodde i Oslo og kjente på hjemlengselen. Det var skoleåret 2009-2010. Hun har spilt den for folk flere ganger, og lekt litt med tanken om å spille den inn.

-Det var mamma som for noen år siden snakket om at hun hadde tatt kontakt med en, en som kjente en som kjente en som hadde et studio. Hun hadde lyst til å betale for at jeg kunne spille inn noen sanger. Da måtte jeg jo spille inn Røvær-sangen. Så mistet vi jo henne i september 2016. Da jeg leste i avisen at ABC studio i Etne skulle ha kompsession tenkte jeg at nå stiller de med fire dyktige musikere, nå må jeg gjøre det. Og nå må det bli den sangen, forteller hun.

For at Røvær skulle ha et tydelig navn i prosjektet, ble artistnavnet Randi Røværdatter. Hun jobber på Røvær kulturhotell og tenkte også at sangen kan brukes for å markedsføre Røvær.

Opplevelsen det var å spille inn låten i Etne beskriver hun som surrealistisk. -Det var så stas. Jeg følte jeg svevde på en sky både rett før, under og i flere dager etterpå, sier Rasmussen.

Hør intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no