SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertLover klassikere i Sagvåg i kveld

Lover klassikere i Sagvåg i kveld

Return er ute på turné. Fredag tar de turen til Stord og Sagvåg under Fest i Vest.

Foto: Pressefoto

Det hele startet på 80-tallet. I 1985 vant bandet fra Stange i Hedmark NRKs NM i Rock, i 1987 holdt de plassen på Norsktoppen ett år med «Sing me a song» og slo gjennom. De har inntatt Nasjonalbiblioteket med album, fanpost, bilder og mer fra deres lange karriere.

-De måtte gjøre om reglene på Norsktoppen for at vi skulle bli borte, sier Knut Erik Østgård, som minnes den dagen de kom inn på Norsktoppen. De var på vei for å spille på en MC-klubb og måtte stoppe bilen på en rasteplass fordi det var så dårlige forhold.

-Det var altså et øyeblikk så stort at det er ikke til å tro. Og at vi skulle bli liggende der så lenge og at det på en måte var starten på dette eventyret det er enda mer utrolig, sier vokalisten.

I 2015 gjorde Østgård det godt i Stjernekamp på NRK. Nå har han flyttet til Sør-Troms og har som mål om å lage nye låter til solo-katalogen. Han utelukker ikke et nytt Return-album, hvis de får tiden til å strekke til. Når Return står på scenen i Sagvåg i kveld blir det med klassikere.

-Noe annet ville være å spotte publikum, sier Østgård, som også får nostalgisk følelse selv når de spiller låtene. Spesielt to låter. «Sing me a song» og «Bye bye Johnny» trekker han fram. To låter som han ser beveger publikummere som har et forhold til låtene.

-Jeg er jo så lettrørt. Jeg griner når jeg ser på Sinnasnekker’n, liksom. Da synger jeg den så godt jeg kan. Det er en fantastisk motivasjon. Du får et spesielt bånd til publikummet som egentlig føles litt som et brorskap uten at du egentlig kjenner noen. Det er veldig fint, sier han.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no