SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertKine er smartere enn hun tror hun er

Kine er smartere enn hun tror hun er

På de 17 årene Kine Nesheim periodevis har vært aktiv, har Jarle Strømsvold og Lars Eirik Støle alltid vært med på henholdsvis gitar og ulike tangenter. De husker godt første gang de møtte henne. – Vi skulle øve ovenpå der Helgelands Musikk var før (Folkets Hus), og jeg var kjempenervøs for å møte popkometen som kom øvelseskjørende med faren, sier Strømsvold. – Vi var såvidt i gang med å spille litt semiprofesjonelt så vi var ikke så erfarne, sier Støle som synes det har vært kjekkere å jobbe fram albumet «Ein aen gong» enn da de på 2000-tallet spilte utallige korte opptredener for bransjefolk som skulle si sin mening om alt som ble sunget og spilt. – Kine er mye flinkere og smartere enn hun tror hun er. Flere ganger når vi står fast i studio, trekker hun seg tilbake, og etter kort tid kommer hun med en løsning som ingen av oss andre hadde tenkt på, sier Strømsvold.

Odin Staveland har produsert albumet og beskriver  Kine Nesheim som en drøm å jobbe med. – Hun har flott stemme, skriver kjempefine låter og er også svært åpen for innspill i studio slik at låtene blir tilført energi og dramaturgi, sier Staveland.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no