SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertJeg tok de riktige valgene

Jeg tok de riktige valgene

Espen Fernando Aarvik er hjemme i Skåredalen på et kort påskebesøk. – Jeg prøver å komme hjem hver tredje måned, og det er alltid godt å sove i den store gode senga og spille på det gamle pianoet, sier Espen som når gir ut musikk under navnet Falito. De siste tre årene har han studert populærmusikk på Høyskolen Kristiania, og i mai skal han levere bacheloroppgave og holde sin egen konsert. – Jeg gleder meg til å presentere min musikk i stort format live som avslutning på studiet før jeg skal jobbe for fullt med mitt uttrykk. Nå er det den moderne hyperpopen med stort elektronisk lydbilde fullt av effekter.

Espen Fernando er fornøyd med de valgene han har tatt. – Det var en fin oppvekst, men det kom jo til et punkt der jeg ikke kunne være med på alt. Jeg elsker jo å stå på scenen, lage å framføre musikk, og valgte dermed vekk fotball og andre ting som jeg drev på med. Det ble mindre sosialt, men jeg føler absolutt at jeg valgte helt riktig, sier Espen Fernando som flyttet til Oslo etter tre år på musikklinja på Skeisvang.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no