SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert– Jeg har tårer i øynene, tenner meg en røyk og spiller Kim Larsen

– Jeg har tårer i øynene, tenner meg en røyk og spiller Kim Larsen

Danske John Ozzy Opsahl har bodd i Haugesund i 10 år, men vokste opp i Danmark med Kim Larsen og Gasolin. Selv om han visste at artisten var syk, kom hans bortgang som et sjokk.

– Jeg har møtt Kim Larsen mange ganger, blant annet da jeg jobbet på hans stampub i København, og har hatt mange gode samtaler med den mannen. Han var så folkelig, og jeg tror ikke noen utenfor Danmark kan skjønne hvor stor han var, sier Opsahl.

På Facebook søndag kveld ble folk oppfordret til å tenne lys i vinduene sine for Kim Larsen. Både utenfor hans hjem, og steder der artisten vanket, har folk lagt ned blomster.

– Jeg og kona satt her hjemme på lørdag og spiste middag og hadde oss et glass rødvin, og da var det kun Kim Larsen det gikk i. Det var altså dagen før han døde. Jeg har tårer i øynene, og skal tenne meg en røyk og spille musikken hans nå.

 

Foto: Privat

Hovedfoto: Alfred Aase, Haugesunds Avis

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no