SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert– Ikke ulovlig å være litt smart

– Ikke ulovlig å være litt smart

Sveinung Bjelland er kjent fra Pakkers der han lager låter og synger. Nå har han samlet en gjeng til under navnet Bjelland & Lofthus Spelemanns lag. – Det er rootsmusikk inspirert av bluegrass og folk, sier Bjelland. Fra november til mars har det kommet ut fire sanger der alle er spilt inn i ABC i Etne. Bjelland har med lydfolkene fra studio i bandene sine, Kjetil Ulland i Pakkers og Stig Morten Sørheim i Spelemannslaget. Begge spiller bass. – Det er viktig å ha en god lydmann i bandet, for lyd har ikke jeg peiling på. Jeg lager låter, synger og spiller, og så tar de seg av lyden. Det er ikke ulovlig å være litt smart, sier Bjelland. Det blir releasekonsert på Fønix i Etne 25. mars, og 1. april spiller Bjelland & Lofthus Spelemannslag på grendahuset i Imsland. I sommer spiller både Pakkers og Bjelland & Lofthus Spelemannslag på Rootsfestivalen i Vikedal.

I innslaget forteller Sveinung Bjelland hvem som overtar på trommer i Pakkers etter Jostein Hustveit som døde i desember.

Foto: Elin Sørheim

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no