SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertHilde Selvikvåg kombinerer fuglekikking og konsert når hun drar til Utsira i helgen

Hilde Selvikvåg kombinerer fuglekikking og konsert når hun drar til Utsira i helgen

Søndag spiller hun på bedehuset på Utsira, en konsert som er en del en turné der hun spiller på steder med særpreg. At turen dit sammenfaller med uken mange trekkfugler har et stopp på øya er ingen tilfeldighet.

 

Artisten fra Lye utenfor Bryne på Jæren er nemlig en fugleentusiast. Interessen har hun hatt fra hun var liten, da hun og søsteren ønsket seg et husdyr og faren kontret forespørselen med å rette barnas oppmerksomhet mot kjøkkenvinduet og alle fuglene de kunne se på utenfor.

-Nå er det en uke på Utsira, som heter bombeuken, hvor det kommer mange fugleentusiaster til øya. Det er nå det er et fugletrekk, de trekker til varmere strøk og de samles der før de skal fly. Da har du muligheten til å se masse bomber du ikke får se ellers, sier Selvikvåg, som har å få et glimt av en afrikansk lammegribb øverst på ønskelisten.

 

Drømme-turnéen

Høsten tilbringer hun på steder hun alltid har drømt om å spille konsert. Steder hun blir inspirert av å være både når hun spiller og når hun skriver musikk.

Soloturnéen med Selvikvåg og pianoet har tatt henne til blant annet gondolbanen Loen skylift i Nordfjord, opp Dovrefjell og i nedlagte gruver på Knaben.

Søndag står bedehuset på Utsira for tur. I sommer tilbragte hun en uke på Utsira sammen med Karianne Arntzen, hvor de lagde musikk, kikket på fugler og spiste mye lokal sjøkreps.

 

Nytt album

Kanskje får musikken de lagde på Utsira plass på hennes nye album. Innimellom spillejobbene jobber Selvikvåg med skriving og innspilling i studio.

– Jeg kommer nok til å bruke dette året på å gjøre det ferdig, så får vi se når jeg slipper det. Det er jo alltid en sånn prosess som kan dra ut.  Du blir så glad i det og synes det må være helt der det skal være før du slipper det ut, sier hun.

Men en smakebit er rett rundt hjørnet, kan hun røpe. Hun har planer om å slippe ny singel om ikke så lenge.

Hør hele intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no