SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturEt stort mål å høre musikken på radio

Et stort mål å høre musikken på radio

Andreas Stange Hansen, 18 år fra Kopervik, har nærmere en halv million avspillinger på sin mest populære låt på Spotify under artistnavnet Kaedn.

Det hele startet da broren viste han et program på PCen for å lage musikk. Noen år senere satte han seg mer inn i programmet og det siste året har han hatt et friår fra skolen, for å satse på musikken.

-Jeg har blitt kontaktet av produsenter, artister, sangere osv, og de har kommet med interessante henvendelser, forteller Andreas.

-Det har vært et stort mål å få musikken ut på radio, sier Andreas stolt etter å ha hørt låten på Radio 102. Ettersom han ikke har blitt spilt tidligere har han måttet bygge seg opp selv. Derfor har han opprettet flere kontakter opp igjennom årene, blitt med i produsent-chatter, der de har delt musikken videre.

Til høsten går han en annen retning, da venter VG2 i Sandnes, og han håper det blir tid til musikk der også.

Foreløpig har Kaedn ikke hatt noen konserter, men det er også et mål. I innlagt kan du og høre to av låtene. «Letting go» (3.30) som har gjort det best på Spotify, og Closer (9.35), som blir å høre i Feelgood frem over på kanalen.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Thorbjørn følger deg hjem fra jobb i Ettermiddagsrushet 14-18. Han serverer også musikken 20-22 mandag - torsdag og 18-22 søndagskveld. I tillegg gir han deg Feelgood hver fredag og lørdag mellom 18.00-21.00. Han er også teknikker når vi sender FKH Direkte.

thorbjorn.birkeland@amedia.no