SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKultur-Deilig å gi ut musikk på dialekt

-Deilig å gi ut musikk på dialekt

Under artistnavnet GAUS gir Robert Gausvik (20) fra Vikebygd ut musikk. Han har gått et år på Solborg Folkehøgskole i Stavanger. Der fikk han mange kontakter og lærte mye spennende innen musikk.

Han er aktuell med sommerlåten «Sommerfugler» som du nå kan høre på Radio 102.

Hva handler denne låten om? 
-Jeg regnet med du skulle spørre om det, ler han. -Den handler om ei jente som gikk på Solborg, og jeg ville lage en sang ut av sommerfuglene du kan få av en jente. Dette viste seg å være lurt, for etter at låten ble laget eskalerte det og i dag er de kjærester <3

Det er mer musikk på gang. -Jeg jobber med en EP. Jeg begynner med å lage en ide av sangene, så skal jeg til Larvik og arbeide sammen med en klassekamerat fra folkehøgskolen.

Dersom alt går etter planen blir det musikkproduksjon i Volda til høsten. Frem til det blir det jobbing på lakseoppdrettet i Vikebygd på dagtid, og jobbing med musikk på natta.

Du hører låten «Sommerfugler» 5.30 i innslaget.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Thorbjørn gir deg Feelgood hver fredag og lørdag mellom 18.00-21.00. Han er også teknikker når vi sender FKH Direkte, og sniker seg inn som supervikar der det trengs.

thorbjorn_nja@hotmail.com