SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertÅrabrot, Karin Park og Lustmord åpner Tysvær skrekkfest

Årabrot, Karin Park og Lustmord åpner Tysvær skrekkfest

Festivalen har hentet inn Årabrot med Karin Park og Lustmord til å fremføre egen musikk til kultfilmen “The Devils” fra 1971 på åpningen i kveld.

 

-Fantastisk å kunne åpne med en filmkonsert. Når vi gjorde dette i år startet vi på toppen av listen med hvilket band vi ville ha til å gjøre filmkonsert, og det var Årabrot, forteller kinosjef og kulturhussjef Øystein Simonsen på Tysvær kulturhus.

 

Kunstmusikk og rock

Tidligere i år ga Årabrot ut musikken de lagde til stumfilmen «Die Niebelungen». De skal gjøre flere prosjekter på nyåret i Tromsø, der de gjorde musikken til «Die Niebelungen».

-Det vanlige Årabrot er jo rockebandet. Vanlig oppsett med trommer, bass, gitar, vokal og synther. Mens nå får vi frem den siden, som alltid har vært der, den mer kunstmusikk-siden hvor en fokuserer mer på atmosfæriske ting. En helt annen innfallsvinkel. Men den er like sterk i meg som rockesiden. Jeg er ekstremt glad for disse prosjektene, forteller Kjetil Nernes fra Haugesund.

Ekteparet Nernes og Karin Park er svært begeistret over at også Lustmord er med på prosjektet. De er nemlig begge store fans.

 

Til Haugesund med ny musikk i 2020

I desember skal de på Europaturné, og både Karin Park og Årabrot skal slippe nytt album i løpet av 2020. De skal også legge ut på turné sammen i Norge neste år. Det skjer i mars

-Det er faktisk ikke annonsert ennå, forteller Nernes, men kan røpe at Haugesund står på den uannonserte turnélisten.

Karin Park sitt nye album slippes fredag 13. mars. Årabrot skal i studio i januar, og Nernes regner med at det drøyer til høsten 2020 med deres albumslipp.

-Jeg har jo spilt med Årabrot, men vi har aldri gjort en turné sånn side ved side, Karin Park og Årabrot. Tiden er moden for det nå, sier Park.

 

Hør mer om Skrekkfest og prosjektene til Årabrot og Karin Park i intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no