SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert20 år med kammerorkesteret feires på søndag

20 år med kammerorkesteret feires på søndag

20-års jubileet til Harald Hårfagre kammerorkester feires med konsert i Skåre kulturkirke i Haugesund på søndag.

Orkesteret ble stiftet i ’99 av Nils Økland. Selv har han ikke vært så aktiv i orkesteret de siste årene. Det er Bernhard Gismarvik som har drevet det, i samarbeid med andre.

-Det er stas. Jeg synes det er veldig rart at det er 20 år siden vi hadde den første konserten, men det er veldig gøy at Bernhard og de andre har drevet dette orkesteret. Jeg kan ikke ta så mye av æren for at orkesteret er i gang nå, sier Økland.

Meningen var å starte et prosjektorkester der alle var profesjonelle musikere. De har hentet inn forskjellige folk til de ulike prosjektene de har hatt gjennom årene.

-Jeg synes det har blitt veldig mye spennende prosjekter, sier han.

 

Konsert i Skåre kulturkirke

På søndag skal orkesteret feire med konsert. Økland hadde pause fra øvingen til konserten da han var gjest hos Radio 102 i dag.

-Vi føler vi er i rute. Vi har funnet frem til et fint repertoar og har blant andre Rolf Erik Nystrøm på saksofon med oss. Han er helt i verdensklasse som saksofonist. Og Almuth Chylek, som er ny fiolinist i Munor og internasjonal toppfiolinist. Det er veldig gøy. Da får vi andre noe å strekke oss etter, sier han.

Orkesteret har også fått med seg elever fra Skeisvang videregående skole som skal synge. Det skal også tidligere Filmfestival-sjef Gunnar Johan Løvvik.

 

Lumen Drones høstet gode anmeldelser

Nils Økland har også en annen grunn til å feire om dagen. Lumen Drones, der han spiller sammen med Ørjan Haaland og Per Steinar Lie, har fått gode kritikker for sitt nye album «Umbra».

-Vi føler selv at vi kanskje har utviklet oss. Vi har brukt fem år på den platen og hatt Andreas Meland på laget. Han har kommet med fine innspill. Så vi har følt at det har smeltet mer sammen og blitt bedre enn før. Men akkurat å få sånne type anmeldelser er jo ikke noe man kan regne med, sier han.

Aftenposten ga albumet terningkast seks og Klassekampen trillet til en femmer på terningen.

 

Hør mer fra Økland i intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no