SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturKunst og håndverkNedstrand-elever hedrer Niels Henrik Abel

Nedstrand-elever hedrer Niels Henrik Abel

Nedstrand barne- og ungdomsskole er nå dekorert med kunstverk laget av 8. og 9. trinn. De hadde offisiell åpning av kunstprosjektet med kunstner Axel Rios og Den kulturelle skolesekken på fredag. Kunstverkene har de lagd med utgangspunkt i portrett av matematikeren Niels Henrik Abel, samt kladdeark. Idéen om å gjøre noe med fokus på Abel fikk de for flere år siden, men de hadde ikke klart for seg hvordan det skulle gjøres

-Så kom idéen om å knytte det til en realfagssatsing som Tysvær kommune er med i i år, og kombinere det med Den kulturelle skolesekken. Der kom kunstneren Axel Rios inn i bildet. Da var veien videre ganske klar. En kombinasjon av fokus på matematikk og realfag og på et kunstnerlig uttrykk, sier rektor Marianne Losnegård.

Kladdearket elevene har  tatt utgangspunkt i har de overført til en vegg i skolens inngangsparti. I tillegg har de sammen laget Abels portrett i tre ved hjelp av en stor treplate og  hull laget med drill. Skolens fasade har fått Abels portrett i stål laget i samme teknikk.

Foto: Nedstrand barne- og ungdomsskole

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no