SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturKunst og håndverkHaugalandmuseet handler kunst for to millioner

Haugalandmuseet handler kunst for to millioner

Verk av flere lokale kunstnere er blant det som står på innkjøpslisten. Museet har blitt tildelt en ekstraordinær bevilgning fra Kulturdepartementet, som et av 14 kunstmuseer.

-Det betyr enormt mye. Det var en stor overraskelse da den beskjeden kom. Vi har ikke så stort innkjøpsbudsjett i utgangspunktet, så det å få to millioner i ekstra tilskudd var en kjærkommen gave, sier leder i Haugesund billedgalleri, Grethe Lunde Øvrebø.

Det er flere kunstnere med lokal tilknytning på innkjøpslisten, som preformancekunstner Sigmund Skar fra Sveio, Kristen Rønnevik fra Haugesund, Morten Jensen Vågen, som er født i Haugesund og bor i Oslo, og Kristin Austreid, med røtter i Kopervik og er bosatt i Bergen.

Kunstnere og virksomheter rundt kunstnere, alt fra transportører til rammeverksted, har blitt rammet av pandemien, forteller gallerilederen. Kunstnerne har ikke hatt samme mulighet til å vise frem verkene sine etter at flere museer og gallerier har måtte stenge dørene.

-Det at vi totalt 14 kunstmuseer som har fått denne type gave kan ta kontakt med dem likevel, selv om de ikke får vist kunsten i galleriene, var jo fantastisk for dem også. Det er stor jubel, forteller hun.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no