SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFilm og kinoTuva Novotny om regidebuten «Blindsone»

Tuva Novotny om regidebuten «Blindsone»

Skuespilleren debuterer som spillefilmregissør og manusforfatter med «Blindsone», som hadde premie under Filmfestivalen mandag.

 

-Enten man selv sliter eller kjenner noen som sliter, er det noen ganger steder man lurer på om man kunne sett noe i forveien eller om man kunne snakket om det på en annen måte. Vi har rett og slett, synes jeg, både personlig og samfunnsmessig noen blindsoner der som jeg syntes fortjente litt fokus. Det å snakke om hvordan vi snakker om mental uhelse er viktig, sier Novotny. Hun var gjest hos Radio 102 i forkant av festpremieren under Filmfestivalen i går.

 

Forebygging

Novotny har fått med seg folk fra flere instanser under prosessen, blant andre Ewa Næss, sjef for akuttpsykiatrisk klinikk på Ullevåll, som har konsultert og gitt råd.

-For å sikre at jeg ikke lager en film som bærer smitteeffekt, men der vi faktisk prøver å skape et fokus omkring forebygging, forteller regissøren og manusforfatteren.

 

Ekte helsepersonell

Historien handler om det som skjer når en ung jente prøver å ta livet sitt, fortalt ut fra et mor-datter-perspektiv. Skuespillerne Pia Tjelta og Anders Baasmo Christensen har rollene som foreldre. Fordi Novotny ønsket å gjøre det så autentisk som mulig er det ekte leger, ambulansepersonell og traumeteam som spiller i filmen.

 

Én tagning

Filmen er gjort i én tagning på 98 minutter, med et par måneder med forberedelser og tre dager med filming.

-For meg handlet det om å være der i realtiden, å være i de sekundene, minuttene, timen det tar før man får beskjed fra lege, før ambulansen kommer. Det er så viktig for meg at det blir tatt opp, fordi jeg synes vi noen ganger fra min side, altså kultur, kunst og film, tenderer til å kanskje romantisere den tematikken og dramatisere. Og tilbake til smitteeffekt, for meg var det viktig å være nøktern i det og til tider litt kjedelig, ved å ikke klippe og gjøre det kult. Det er ikke en kul og dramatisk spennende film, men den har blitt gripende, tror jeg, på grunn av at vi også står i situasjonen, forteller hun. Hør hele intervjuet over.

 

Novotny er kjent for blant annet roller i TV-seriene «Dag» og «Nobel» og filmene «Kongens nei», «Jalla! Jalla!» og «Annihilation». Hun har regissert fire episoder av «Dag» og én episode av TV-serien «Lillyhammer».

 

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no